Buzz cases

De vergader Buzz

September/oktober 2018 -Deze maanden is de Buzz omgetoverd tot vergader locatie van de AltijdWerkPlaats op Crailo. De AltijdWerkplaats is een werkplaats waar iedereen welkom is: gepensioneerden, mensen die ‘tussen 2 banen zitten’, startende kleine ondernemers (scharrelondernemers), arbeidsongeschikten, statushouders, jong volwassenen met ‘keuzestress’ tussen school of werk etc. Ze streven hierbij naar een duurzame circulair ingerichte gemeenschap waarin iedereen zich thuis en betrokken voelt en wordt gewaardeerd voor zijn of haar bijdrage. Meer info hierover vind je hier.

De receptie Buzz

Juni 2018 - Als mede organisator en receptie stonden we op de allereerste zero waste buurtcamping van Nederland. Burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren heeft de buurtburgemeester voor dat weekend geïnstalleerd en was zó enthousiast dat hij het buurtcamping idee heeft gepitched op een landelijk overleg van burgemeesters.

De zwerfafval Buzz

April 2018 -  67 (!) 1e en 2e klassers van De Fontein uit Bussum kwamen op bezoek bij de Buzz. In groepjes kwamen ze 30 minuten langs. En allemaal kregen ze 10 minuutjes uitleg over wat er allemaal op een Broedplaats gebeurt.  Erna gingen we steeds  20 minuten zwerfafval oprapen. Dylara, Roos, Wies en Rozemarijn op de foto waren wel heel enthousiast. Ze zijn gewoon de tijd vergeten en zijn maar liefst anderhalf uur op stap gegaan. Kijk eens wat ze allemaal verzameld hebben (zelfs een onderbroek, bweh). Topmeiden zijn jullie!!

De wegwijzer Buzz

Januari 2018 -  Zelfs in de wintermaanden laaft de Buzz zich aan de zon. Hier staat ze te schitteren als warm welkomstbord bij het Duurzaamheidscafé over afval. Dit maandelijkse café, waar Kees en Sandra ook aan meewerken, belicht telkens een thema van het platform Samen Sneller Duurzaam

Thuis in Westereng campagne

December 2017 - Voor de gemeente Gooise Meren voert de Buzz een campagne in de wijk Westereng in Bussum. Wat we doen? We halen verhalen op uit de straat en zoeken waar de energie zit om initiatieven te ontwikkelen. Meer info www.thuisinwestereng.nl

Pop-Up Buzz a go!

Oktober 2017 - Het lijkt misschien of we stil staan met de Buzz maar niets is minder waar. Onze Buzz heeft de afgelopen maanden gefungeerd als vergaderlocatie van Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren, als ondersteuning van gastlessen Circulaire Economie op het Willem de Zwijger College in Bussum en als Pop-Up winkel. En er staat nog veel meer op stapel. To be continued!!!!

Fairtrade Duurzaamheidscafé Gooise Meren

Ter gelegenheid van het Duurzaamheidscafé Fairtrade is de Buzz in mei omgetoverd tot de KoffieBuzz. Abiga Coffee demonstreerde het slow coffee proces. De Buzz vulde zich niet alleen met mensen maar ook met een heerlijke koffie geur. Buiten schreven gasten van het café, waaronder onze nieuwe burgemeester Han ter Heegde hun mening over fairtrade op de krijtborden. 
Foto credits: Andrea Bartosova.

Energie bespaar campagne Ooster- Westereng Bussum

In april 2017 heeft de Buzz campagne gevoerd in de Wester-en Oostereng in Bussum op het gebied van energie bespaarmaatregelen. In een stampvolle energievolle Broedplaats vertelden 3 wijkbewoners vol passie over de verschillende manieren waarop ze hun huis hebben verduurzaamd. Heeft WattNu uitgelegd hoe je toch kunt verduurzamen als je huurt en heeft HOOM verteld hoe ze huisbezitters kunnen ontzorgen op dit gebied. Kortom, wordt vervolgd!

Huizen klimaat Bewust campagne

In opdracht van de gemeente Huizen heeft de Pop-Up Buzz in maart twee dagen gastlessen over het klimaat gegeven aan de groep achters van de Maria Montessori school, deelgenomen aan het grote klimaatdebat van scholengemeenschap Huizermaat én ook nog de watersponsorloop opgeluisterd met onze vrolijke Buzz.

Troeptrimmen Bussum

In samenwerking met Troeptrimmen Nederland was de Pop-Up Buzz bij de lancering van de Bussumse Troeptrimmers. Een burgerinitiatief, gestart op 25 januari 2017, om 1x per maand met buurtbewoners 2 uur lang de buurt te ontdoen van zwerfafval. Gezellig om je medebewoners te leren kennen en goed voor je lijf. Ook zin om mee te doen en 2 uur lang squats maken of (iets minder intensief) de gemeentegrijper te gebruiken? Meer info op Troeptrimmen Bussum.

Inzamelactie Griekenland

Met Elk Gooisch Matras Komt Van Pas uit Bussum en Amir zamelt in voor Griekenland heeft de Pop-Up Buzz in januari 2017 warme kleding, kampeerspullen etc. ingezameld voor vluchtelingen die in het ijskoude Griekenland aan het wachten zijn. De container en vrachtwagens zijn inmiddels aangekomen en alles is, onder toeziend oog van Amir, verdeeld. Hartverwarmende actie!

Naarden duurzaam campagne

De Pop-Up Buzz voerde in december 2016 campagne in Naarden voor de Gemeente Gooise Meren. Doel was de bewoners meer bewust te maken van allerlei energie besparende maatregelen. En ze uit te nodigen voor een info avond die de gemeente met HOOM organiseerde. Op de avond werden extra stoelen aangerukt en toch moesten er nog mensen staan. Een fantastische opkomst, met vooral zeer geïnteresseerde bewoners van de Parkwijk. Fijn!

TTIP-CETA campagne

Gewoonlijk is de Buzz vóór iets maar ditmaal toch écht tegen. De Buzz heeft voor Soupurbe campagne gevoerd op de Tafel4 streekmarkt in Bussum. Doel was bewoners uit Bussum te informeren en mobiliseren voor de landelijke demonstratie tegen CETA op 22 oktober 2016 in Amsterdam.

  • Facebook Social Icon